İçindekiler
Diş ağrınız varsa, muhtemelen diş ağrısı ağrısını nasıl tedavi edeceğinizi merak ediyorsunuzdur. Bu akla gelen ilk şey olsa da, ağrıyı hafifletmenin de birçok yolu vardır. Etkilenen bölgeye buz uygulamak ağrıyı hafifletebilir ve şişmeyi ve iltihabı azaltabilir. Dondurulmuş sebzelerden buz paketleri yapılabilir, küçük bir havluya sarılabilir ve bir seferde 20 dakika yanağa uygulanabilir. Rahatlamak için bu işlemi her saat başı tekrarlayın. Reçetesiz satılan ağrı kesiciler de ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir, ancak bunları talimatlara göre almalısınız.
Tedaviler
Diş ağrısı için birçok farklı tedavi vardır. Diş ağrısı, diş, diş etleri veya dişleri çevreleyen kemikte oluşan bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Yüzün tüm tarafına yayılabileceğinden diş ağrılarını izole etmek zordur. Ağrıyı en aza indirmek için, profesyonel bakım aranana kadar ağrıyı hafifletmek için reçetesiz satılan ilaçlar kullanılabilir. Aşağıda diş ağrısı için daha yaygın tedavilerden bazıları listelenmiştir. Bunların ne olduğunu ve hangilerinin işinize yarayabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.
Diş ağrısı için yaygın bir çare nane veya çay ağacı yağıdır. Her ikisi de antibiyotik ve antibakteriyel özellikler içerir. Ağrıyan dişe pamuklu çubukla uygulanabilirler. Ağrıyı gidermek için macunu her yirmi dakikada bir dişe uygulayın. Başka bir doğal ilaç çiğ sarımsaktır. Sarımsağın allisin içeriği, zararlı bakterileri öldürmeye yardımcı olabilir ve ağrıdan kurtulmayı sağlayabilir. Diş ağrısına çözüm bulamıyorsanız, onu yatıştırmak için bölgeye bir dilim taze sarımsak sürmeyi deneyin.
nedenler
Diş ağrısı çoğunlukla dişle ilgili bir sorundan kaynaklanır. Kırık veya çatlak dişler diş çürümesine katkıda bulunabilir. Sonunda çürük, ağrıyı hissedeceğiniz dişin hassas merkezine ulaşacaktır. Ayrıca diş çürüğü, ağız kanseri gibi altta yatan daha ciddi durumların bir belirtisi olabilir. Dişlerle ilgili sorunları kontrol etmek ve tedavi etmek için bir diş hekimini ziyaret etmek önemlidir.
Diş ağrısının bazı nedenleri çürük, çatlak ve gevşek dolgular gibi geçicidir. Ancak bazı durumlarda diş ağrısının altında yatan daha ciddi bir sorun vardır. Yüksek ateşiniz varsa, daha yaygın bir enfeksiyonun göstergesi olabilir. Başta veya yüzde yakın zamanda meydana gelen bir yaralanma da ağrıya neden olabilir ve kızarıklık, diş yaralanmasının bir işareti olabilir. Tedavi, diş ağrısının bir enfeksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bağlı olacaktır.
çareler
Ağrıyı azaltmak için dişinizin etkilenen bölgesine buz uygulayabilirsiniz. Buz paketinin etrafına sarılı bir bez yerleştirin ve etkilenen dişe tutun. Daha büyük olanları tutmak zor olabileceğinden, küçük bir buz torbası kullanılması tavsiye edilir. Tedavi edilmeyen diş ağrısı diş eti hastalığına ve diş apsesine yol açabileceğinden, bu çare geçici bir rahatlama için ayrılmalıdır. Bu enfeksiyona diş pulpasını enfekte eden bakteriler neden olur.
Ağrıyı yatıştırmak için ağzınızı tuzlu su ile de çalkalayabilirsiniz. Sudaki salin solüsyonu ayrıca bakterileri yok etmeye ve diş etlerinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir bardak su içinde bir çay kaşığı hidrojen peroksit çözeltisi de ağrıyı hafifletebilir. Bu işlemi günde en az üç kez tekrarlamalısınız. Salin solüsyonu küçük diş ağrılarının tedavisinde etkili olacaktır, ancak yüksek tansiyonunuz varsa kullanılmamalıdır.
Bir dişçiye görünmen gerekiyorsa
Diş ağrısı çekiyorsanız, hemen bir diş hekimine gitmelisiniz. Bir diş hekimi, ağrıyı yönetmenize, hızlı bir şekilde tedavi etmenize ve komplikasyonları önlemenize yardımcı olmak için eğitilmiştir. İlk olarak, bir diş hekimi ağzınızı ve dişlerinizi değerlendirecek, tıbbi geçmişinizi alacak ve fizik muayene yapacaktır. Diş hekiminiz herhangi bir enfeksiyon veya hastalık belirtisi arayacak ve neyin yanlış olduğunu belirlemek için röntgen çekecektir. Diş ekibi, dolguya, kanal tedavisine veya başka bir tedaviye ihtiyacınız olup olmadığına karar verecektir.
Bir çürüğünüz yoksa, çürük veya gevşek bir dolgu belirtisi olabilir. Yeni bir dolgu genellikle hile yapacaktır. Bazı durumlarda diş ağrısı, kanal tedavisine veya diş çekimine ihtiyacınız olduğunun bir işaretidir. Kök kanalı, enfekte olmuş pulpayı çıkarır ve yeniden enfeksiyonu önlemek için özel bir dolgu yerleştirir. İki günden fazla süren bir diş ağrısı, gömülü bir diş veya agresif bir diş eti hastalığı gibi altta yatan bir sorun olabilir. Diş ağrısı tedavisi için bir diş hekimine görünmeniz gerekip gerekmediğini belirlemek için düzenli kontroller planlayın ve reçetesiz satılan ağrı kesicilerden ve şekersiz diyetlerden kaçının.