Yaşamımız boyunca zaman zaman geçirdiğimiz hastalıklar hakkında bilgili misiniz? Hangi hastalıkları biliyorsunuz? Hastalıklara karşı hangi önlemler alınmalı ya da hasta iken neler yapılmalı? Her hastalığın tedavisi ve süreci farklı olabilir. Bazen en ufak bir soğuk algınlığı bile başımıza büyük dertler açabilir. Hastalıkları tanımak, onlara karşı önlem alabilmek ve doğru tedaviyi bilmek önemlidir. Hastalıklar sayfamızda bilginizi genişletebilirsiniz.
Bilek burkulması, yaygın bir spor yaralanmasıdır. Bu durumda, bilek bağlarından biri veya daha fazlası aşırı gerilir veya yırtılır. Bilek burkulması tedavisi, yaralanmanın ciddiyetine ve türüne bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda, yalnızca birkaç gün istirahat ve buz tedavisi gereklidirken, diğer durumlarda ameliyat gerekebilir. Bu makalede, bilek burkulması …
Anksiyete, her yaştan insanda görülebilen bir ruhsal rahatsızlıktır. Stres, kaygı ve endişe ile karakterizedir ve kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Bu makalede, anksiyete nedir, belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Anksiyete Nedir? Anksiyete, kişinin yaşadığı olaylar karşısında hissettiği normal bir tepkidir. Ancak, bazı insanlar …
Sıtma hastalığı, sıtma parazitlerinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Sıtma, dünya genelinde ölümcül bir hastalıktır ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaygındır. Sıtma, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle, sıtma hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sıtmayı önlemek için alınabilecek önlemler …
Varis Nedir? Varis, genellikle bacaklarda bulunan, topaklanmış, mavi veya mor renkli damarlar olarak tanımlanabilir. Varis, kanın bacaklardan kalbe geri akışını engelleyen damarlarında bozulma olduğunda ortaya çıkar. Bunun sonucunda, damarlardaki kan, bacaklarda birikir ve damarlar genişler. Varis, sıklıkla bacaklarda bulunmasına rağmen, vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Bunlar, …
Ülser, gastrointestinal sistemimizde oluşan bir hastalıktır. Ülserin oluşmasında etkenler çok fazla olduğundan bu hastalığa uygun bir tedavi yöntemi konusunda net bir bilgi olmak mümkün değildir. Her ülsere uygun bir tedavi yöntemi olmadığı gibi ayni ülserin tekrarlamasında da farklı yöntemler kullanılabiliyor. Ülsere neden olma şanslar ve ne …
Deprem fobisi, deprem hakkında korku duyma durumudur. Deprem fobisi nasıl oluşur? Neden ortaya çıkar? Deprem fobisi ne kadar sürer? Bu makale kanunla ilgili bilgiler içerir. Deprem fobisi nedir? Deprem fobisi, depremde ortaya çıkan stres sonucu ortaya çıkan bir psikolojik bozukluktur. Depremde yaşanan stresin yüksek olduğu ve …
Kalp spazmı, göğsün hızlı ve kuvvetli bir şekilde genişlemesine ve üst vücut kaslarının ciddi şekilde kasılmasına neden olan bir olaydır. Öncelikle, kalbin pompalama gücünü kestiğinde veya hatta tamamen pompalamayı bıraktığında, son dönem kalp yetmezliğinden kaynaklanır. Tipik olarak, bir kişi aşırı nefes darlığı çektiğinde veya bir kez …
Guatr, genişlemiş bir tiroid bezinin neden olduğu boyunda şişliktir. Tiroidin normalden daha fazla çalışması gerektiğinde ortaya çıkar, bu da belirli hormonların çok fazla üretilmesine veya belirli hormonların yeterli olmamasına neden olur. Semptomlar boynun önünde şişlik, ses kısıklığı, yutma veya nefes almada zorluk ve boğazda sıkışma hissini …
Ülser, sindirim sistemindeki doğal bakteriyel enzimlerin dengesizliğinin neden olduğu ciltte veya mukoza zarında (yani ağız, mide veya bağırsak mukozasında) oluşan bir ağrıdır. Ülserlerin iyileşmesi genellikle yavaştır ve kontrol edilmezse tekrarlayan ataklara neden olabilir. En yaygın ülser türü asit bazlı olsa da bakteri, stres ve hatta bazı …
Seboreik dermatit, pullu, kaşıntılı kırmızımsı cilt lekeleri ile karakterize yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudun herhangi bir yerini etkileyebilir, ancak en sık kafa derisinde, yüzde ve göğüste görülür. Hoş olmayan ve rahatsız edici görünse de, uygun tedavi ile rahatlatılabilen hafif bir durumdur. Ciddiyetine ve prevalansına rağmen seboreik …