İçindekiler
Genel Cerrahi
Kökeni Latince’den gelen chirurgiae kelimesinin anlamı “el işi” dir. Gelişimleri ile birçok cerrahi tıp dalını içeren bir birimdir. Vücudumuzda meydana gelebilecek bozulmalara cerrahi yöntemlerle müdahale edildiği Genel Cerrahi teknik bir disiplindir.
Laparoskopik Cerrahi
Laparoskopik Cerrahi, Genel Cerrahinin bir dalı olup kapalı ameliyat olarak bilinen ve ince bir optik sistem yardımıyla karın içi ameliyatlarının yapıldığı bir yöntemdir. Özellikle safra kesesi taşlarının tedavisinde altın standart olarak kabul edilmektedir. Ayrıca reflü, mide fıtığı, kasık fıtıkları, apandisitler, kanser cerrahisi ile prolapsusların tanı ve tedavisinde kullanılmaktadır.
Hastanede daha kısa yatış süresi gerektirmesi, hasta için daha az ağrılı olması, çalışan kişilerin işe dönüş süresini kısaltması ve estetik açıdan iz bırakmaması önemli avantajlarıdır.
Guatr
Boynun ön tarafında, yerleşik tiroid bezinin aşırı büyümesi sonucunda oluşur ve son derece yaygındır. Yıllardır basit, zehirli, iç, iltihaplı, kistik, nodüler guatr terimlerini sıklıkla duyulmuştur. Son yıllarda ise tiroid bezinin az çalışması durumunda (hipotiroidi) metabolizmamızın yavaşladığını ve bazı kilo artışlarının bu sebeple olduğu insanlar tarafından öğrenildi.
Tiroid hastalıkları ve kanserinin tedavisi, erken dönemde son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Bu nedenle kontrollerin ihmal edilmeden düzenli yapılmasında fayda vardır.
Meme Hastalıkları ve Kanseri
Günümüzde her sekiz kadından birinde meme kanseri görülme olasılığı, meme hastalıklarının takip ve tedavisindeki önemi bir kez daha ortaya koymaktadır. Genetik faktörlerin yanı sıra, günümüzdeki sağlıksız çevresel şartlar da meme kanserinin oluşumunda rol oynar. Menopozdan sonra görülme sıklığı artar.
Memede oluşan her sertlik ve kitle büyük çoğunlukla kanser olmayabilir. Bununla birlikte, her kadının memesini sık aralıklarla kontrol etmesi ve şüphe halinde uzmana başvurması, yapılan tetkiklerden sonra sorun olmadığının bir uzman tarafından söylenmesi daha doğru olacaktır. Bu kontroller aynı zamanda erken teşhisin sağlayacağı tedavi avantajlarından faydalanılmasını sağlar. Meme hastalıkları tedavilerinde de dünya standartlarına uygun tedavi seçenekleri tercih edilmektedir.
Erken tanı için geliştirilmiş olan tetkikler aşağıdaki gibidir:
Meme USG
Mamografi
İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi
Hemoroid ve Diğer Anal Bölge Hastalıkları
Hemoroid (basur), fissür (çatlak) ve fistül toplumumuzda çok yaygın olarak görülmektedir. Bu hastalıklar, daha çok ağrı ve kanama ile kendilerini gösterir. Bu durumdan kurtulmak için birçok seçenek mevcuttur. Polikliniklerde ayrıntılı bir muayene sonrası düzeyi belirlenen hastalığa medikal tedavi, infared koagülasyon (lazer), ruber bant ligasyon, skleroterapi, cerrahi tedavi, stapler hemoroidopeksi (longo) yönetmleri uygulanabilir.
Mide Bağırsak Hastalıkları
Sindirim sisteminde en sık şikayetlerin oluştuğu ve yaşam konforunu en çok bozan sistem olarak kabul edilen mide-bağırsak sistemi hastalıkları (ülser, iltihaplar, kanserler), gelişmiş tanısal yöntemlerle teşhis edilip, en yeni tedavi yöntemleri ile takip ve tedavi edilmektedir.
Karaciğer Hastalıkları
Vücudumuzun üretim merkezi olarak çalışan karaciğerde, hastalıklar pek nadir görülmekle birlikte, modern tetkiklerle tanısı en kolay konulabilen hastalıklar grubundan sayılabilir. Tanı ne kadar erken konulabilirse, tedavi de o derece başarılı olabileceği için tanısal yöntemlerin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla, tanısal yöntemler için tıbbi cihazlar konusunda son teknoloji ile donatılmış hastaneler daha etkin olarak tercih edilmektedir.
Fıtıklar
Vücudumuzun zayıf bölgelerinden kaynaklanan ve vücut içi organların, bu zayıf bölgelerden vücut dışına çıkması olarak tanımlanan fıtıklar oldukça sık görülmekte ve vücudumuzun birçok farklı yerlerinde (kasık, karın, göbek, mide vb.) rastlanmaktadır.
Varisler
Sıklıkla bacaklarda görülen ve yüzeysel damarların genişlemesine bağlı olarak damar içi kapakların yetersizliği şeklinde tanımlanan hastalıklardır.
Ciddi bacak ağrıları ile kendini gösteren bu hastalık, hastanın yaşam konforunu ileri derecede bozmaktadır. Bununla birlikte ciddi komplikasyonlara da neden olabilmektedir. Bu nedenle de tedavileri zorunluluk arz eder. Hastanın durumuna ve hastalığına uygun olarak pake eksizyonu, radyofrekans ya da skleroterapi gibi teknolojik tedaviler uygulanır.