Sinüslerin tıkanması nedeni ile mukusumsun sıvılar oluşmaktadır. Bu da kişilere büyük rahatsızlık vermektedir. Sinüs boşluklarına biriken mukuslar baş ağrısına neden olmaktadır. Özellikle bu ağrılar genel olarak şakak bölgesi ile kısmında toplandığından dolayı kişilere ciddi bir rahatsızlık vermektedir. Kimi zaman elmacık kemikleri, diş etleri ve göz çukurları da sinüslerin tıkanması nedeni ile ağrıyabilmektedir. Sinüzit iki farklı şekilde gözlemlenebilmektedir. Bu sinüzitlerden biri 4 haftaya kadar süren akut ile 12 haftaya kadar şiddetli bir şekilde devam eden kronik sinüzittir. Sinüzite iyi gelen çaylar ile oluşan ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.
Sinüzit için tükettiğiniz gıdalara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Sinüzit için doğal antibiyotik değeri olan sarımsak ve soğanın bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Eğer sarımsak kokusunun rahatsız edici olduğunu düşünüyorsanız sarımsağı pişmiş olarak tüketebilirsiniz.
Sinüzite iyi gelen çaylar bir çok kişi tarafından denenmiştir. Sinüzit şikayetlerinden kurtulmayı düşünüyorsanız eğer günlük elma sirkeli su tüketebilirsiniz. Elma sirkesi özellikle baş ağrısı üzerinde oldukça etkilidir. Sinüzit ağrıları kimi zaman boğaz ağrıları ile birlikte meydana gelebilmektedir. Boğaz ağrısı ile meydana gelen sinüzitin kronik olma olasılığı yüksektir. Bu nedenle boğazınızı yumuşatmak için bitki çayları tüketmeye özen göstermelisiniz.
Bitki çaylarını tüketirken oluşan buharı içinize çekmenizin de sinüslerin kuruması üzerinde etkisi vardır Bu nedenle bitki çayları demlerken buharını burun yolu ile içinize çekmeye özen göstermelisiniz. Sinüslerin tıkanması nedeni ile meydana gelen baş ağrısını dindirmek için ağrı kesici özelliği olan bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Örneğin şeytan pençesi bitkisi oldukça etkilidir. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden sinüzite ne iyi gelir konusunda sizlere çayları sunalım.
Sinüzite İyi Gelen Çaylar
Papatya Çayı
Papatya çayı rahatlatıcı etkisinin yanı sıra sinüs açıcı etkisi de bulunmaktadır. Bir cezve içerisine atacağınız bir kaç adet kurutulmuş papatyaları atarak demlenmesini sağlayabilirsiniz. 5 dakika demlenen bitki çayını taze olarak tüketebilirsiniz. Sinüsleri açmaya yarayacak olan çaylardan biri olan papatyayı dilerseniz diğer bitki çayları ile de kullanabilirsiniz. Nane ve adaçayı ile karıştırdığınız papatya sinüslerin açımını sağlayacaktır.
Nane Çayı
Nane pek çok hastalığın şifa kaynağıdır. Keskin kokusu sayesinde sinüslerin açılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sinüsler için nane yalnızca tadı ile değil kokusu ile de açıcı olacaktır. Sinüsleri açmak için nane yapraklarını da koklayabilirsiniz. Yine fesleğen yaprağı koklamak da sinüslerin açılmasına yardımcı olacaktır.
Sinüzite ne iyi gelir konusunda bu gibi önerilerin daha fazlasını bulabilirsiniz. Sinüzite iyi gelen içecekler önerisi istiyorsanız ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
MRertok
Sinüzite adaçayı iyi gelebilir.
Tabii çiğ sarımsak da.
Çözüm doktordur, doktora gittim