Kategori: Genel Bilgiler
Muayene hakkında ne kadar bilgilisiniz? Hemşirelerin sorumluluk alanları nedir? Laboratuvar işlemleri nasıldır? Bu gibi sorulara cevap arıyorsanız; sitemizin bu kategorisinde sorularınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sağlık hakkında genel bilgileri burada özgün içerikler ile paylaşmaktayız.
Dünya Sağlık Örgütü DSÖ yani Dünya Sağlık Örgütü Anayasa’sı 7 Nisan 1948 tarihinde resmi olarak yürürlüğe girmiştir. Dünya Sağlık Örgütü‘nün kuruluş gününde her yıl 7 Nisan’da Dünya Sağlık Günü kutlanmaktadır. 7-13 Nisan tarihleri arası da Sağlık Haftası olarak her yıl güncel bir dünya sağlığı sorununa dikkat …
Hastalıklar ve Hastalığa Göre Başvurulacak Birimler Hastalık belirtilerine göre hangi Tıbbı Birime başvurulması gerektiği önemli bir tanıdır. Rahatsızlıklarımıza ya da hastalık belirtilerimize göre hangi branşa ya da birime başvuracağımızı bilmek zorundayız. Rahatsızlandığımızda ya da bir hastalığın belirtilerini hissetmeye başladığımızda aklımıza gelen ilk sorular “hangi doktora gitmeliyim? …
Doktor Kimdir? Eskilerde kullanılan Tababet yapan kişilere doktor denir. Doktorların en mühim görevi, bozulan insan sağlığını düzeltmek ve insan sağlığını korumak şeklinde özetlenebilir. Bu maksatla doktor, dünyada mevcut bütün hastalık durumlarının ve bu hastalıkların tedavilerinin öğretildiği zorlu bir eğitimden geçerler. Bu eğitim esnasında insan vücudunu ve …
Laboratuvar İşlemleri Kan Verme Kan tahlilleri genelde sabahları aç karnına şırınga vasıtası ile kandan alınır. Alınan bu kan, doktor tarafından istenen tahlilin türüne göre ayrı tüplerin içine konulur ve tahlili inceleyecek olan laboratuvara yollanır. Farklı yöntemler ve amaçlar ile yapılan kan tahlilleri de bulunmaktadır. Mesela kan …
Hemşirelik Hakkında Bilgiler Hemşirelik, hemşirelerin kişi, aile ve tüm insanların sağlığını muhafaza etmeye ve geliştirmeye şartlanarak bu bağlamda hastaların bakımını yapıp, izlemesi ve denetlemesi şeklinde özetlenebilir. Geçmiş senelerde sağlık meslek lisesinden mezun olanlar direkt olarak hemşire olabiliyorlardı. Fakat hemşirelerin sayısının artması sebebiyle rakamı düşürmek maksadıyla yeni …
Muayene Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Hastaya doğru teşhisin konulması, yapılan muayenenin başarılı geçmesi ile paraleldir. Yapılan muayenenin başarılı geçmesinden yalnızca hekimler değil hastalar da mesuldür. Hasta olarak hekim muayenesine gitmeden evvel ve muayene sırasında uyulması gereken davranışlar şu şekildedir: * Muayene başlamadan evvel hekiminize kullanmış olduğunuz …
Kalp rahatsızlıklarında tespit için kullanılan en önemli tanı şekillerinden biri olan EKG nedir? ve önemi: EKG nedir? Kısa adı EKG olan elektrokardiyografi; kalbimizin elektriksel değerlerini, işlevlerini özel EKG Cihazı aracılığı ile kağıda döken sistemdir, bir nevi raporlamadır. Raporda çıkan grafiksel veriler kalbin nasıl çalıştığını bizlere aktaran bir …